Нут

Нут
15 грн.

Наявність: Є в наявності

Поживна цінність: 309 ккал
БЖВ: Жири: 4,32 г / Білки: 20,1 г / Вуглеводи: 46,16 г
Умови зберігання: темне та сухе місце при температурі +5 - +18℃
та відносній вологості 60-70%
Термін зберігання: 
до 6 місяців з дати пакування

* Обов'язкові поля

15 грн.
Відгуки
Залишити відгук
Загальний рейтинг :
Відгуки ( 1 )
Богдан 19.11.2020
Рейтинг
Дякую,все супер!
Опис

Опис

Сьогодні про такий суперфуд, як нут, не чув хіба що тільки ледачий. Нут – це турецький горіх з величезною кількістю корисних властивостей. Його слід включити в свій раціон всім, хто стежить за своїм здоров’ям і хоче дотримуватися правильного харчування.

Рослина відноситься до сімейства бобових. Зовні горіх нут нагадує баранячу голову, а тому його ще називають баранячий нут. Відомо, що цей продукт був популярний ще сім тисяч років тому – саме тоді він з’явився в Бронзовому столітті в Римі і Греції. Причому боби використовували не тільки в кулінарії, але і для лікування різних захворювань.

Купити горох нут за прийнятною ціною ви можете в нашому інтернет-магазині. Доставка здійснюється в будь-яку точку України.

Види гороху нут

Турецький нут ділиться на чотири основні сорти:

  • радгоспний. Це коричнево-червоні горошини, в яких міститься 20% білка;
  • краснокутський 195. Боби рожевого або жовтого кольору. Саме цей сорт найкраще варити, тому що він має оригінальний смак. До того ж він дуже корисний – в ньому цілих 30% білка;
  • буджак. Насіння має бежево-білий колір, в складі – 27% білка;
  • ювілейний. Насіння зморшкуваті, рожевого відтінку. У складі 25% білка. Саме цей сорт дає просто колосальні врожаї.

В цілому культура дуже витривала і не вимагає особливого догляду, а тому ця рослина росте практично в будь-яких умовах. Витримує посуху.

Корисність нуту

У складі нуту дуже багато вітамінів і мікроелементів, а також є нікотинова і аскорбінова кислоти. Ще є кислоти омега-3 і омега-6. Крохмалю тут також багато – до 43%. Це дуже ситний, смачний продукт, який сподобається не тільки дорослим, але й діти будуть в захваті.

Володіє такими властивостями:

  • допомагає організму позбавитися від токсинів;
  • допомагає стабілізувати рівень цукру в крові;
  • покращує імунітет і нормалізує обмін речовин;
  • служить профілактикою атеросклерозу;
  • сприятливо діє на процес травлення;
  • добре впливає на дихальну систему;
  • допомагає зберегти зір і навіть покращує його.

Є й деякі протипоказання:

  • непереносимість продукту. До алергії схильні ті, у кого є інша харчова алергія;
  • захворювання сечової системи;
  • здуття і хвороби кишківника;
  • хвороби печінки і підшлункової залози.

Користь нуту для жінок

Головна корисна властивість нуту для жінок – це високий вміст заліза, яке допомагає під час критичних днів для пом’якшення симптомів. До того ж під час вагітності низький рівень гемоглобіну просто неприпустимий.

Вітамін Е, омега-3 і Омена-6 кислоти дуже важливі для краси і здоров’я шкіри, волосся і нігтів. До того ж нут має антиоксидантні властивості, які допомагають в цілому зберегти молодість і красу жінки.

При дієті горох теж можна вживати. Його калорійність досить висока – 364 ккал на 100 грамів. Однак глікемічний індекс становить 28 – це дуже низький рівень засвоєння вуглеводів. Це говорить про те, що нут можна використовувати для схуднення, а також при цукровому діабеті, але з обережністю і в малих кількостях.

Користь для чоловіків

Рослинні білки і кислоти покращують потенцію. До того ж смак нуту оцінить кожен, а ще про силу від цього продукту ходять легенди. Кожен чоловік потребує ситної і корисної їжі – краще даного гороху нічого не знайти.

Включивши нут в свій раціон, можна захистити і поліпшити роботу серця і стан судин. Для чоловіків, схильних до стресів, боби теж важливі. Саме тому його і варто замовити.

Як готувати нут?

Вважається, що для отримання максимальної користі від нуту, не потрібно його термічно обробляти. Але як же його вживати? Чи не в сирому ж вигляді! Є два способи готування:

1. Пророщувати горох. Так ви зможете зберегти всі корисні якості, а самі паростки мають пікантний смак, який ви точно оціните;

2. Замочувати. Сухий горох слід замочити на досить тривалий час, наприклад, на всю ніч. Після цього ви отримаєте продукт, готовий до вживання.

Нут поєднується з будь-якими продуктами, а тому його можна використовувати як родзинку для звичних страв. Смак у нього не схожий ні на горіх, ні на квасолю, ні на горох. У вареному вигляді він нагадує варену картоплю. До того ж з нього виходить відмінний десерт – солодкий нут в карамелі, який точно оцінять ваші діти.

×

Реєстрація

Реєструючись, ви погоджуєтеся з призначеним для користувача угодою

Ввійти на сайт